Dünyanın Farklı Ülkelerinde Yenen Birbirinden İlginç Pastalar

2023-12-14

Türk mutfağının yanı sıra Dünya mutfağı da birbirinden nefis yemeklerle dolu. Her gittiğiniz şehirde ya da ülkede değişik değişik yemekler keşfetmeyi seviyorsanız yemeklerden sonra tatlı yediğinizde olmuştur. Peki ülkelerin gelenekselleşmiş tatlılarını hiç merak ettiniz mi? Sizler için Dünyanın farklı ülkelerinde yenen birbirinden ilginç pastaları derledik. Eminiz bu pastaların her birini çok merak edecek ve tatmak isteyeceksiniz.

Hırvatistan- Krempita

Krempita aslında tüm Balkan ülkelerinde sıklıkla tüketilen bir tatlı. Bizim milföy pasta olarak yaptığımız tatlıya çok benzeyen bu pastanın öne çıkan özelliği ise 3 aşamalı özel kremayla hazırlanması.

Filipinler- Ube Cake

Filipinler’in en sevilen pastası mor renkli ube cake! Rengini mor patatesten alan ube cake’in tadı kendinden hiç beklenmeyecek şekilde kestaneli pastayı andırıyor.

İsveç- Prinsesstårta (Prenses kek)

Ana vatanı İsveç olan Prinsesstårta, global olarak “princess cake” olarak biliniyor yani prenses kek. Üç kat sünger kekten oluşan bu pastanın yapımında ayrıca pastacı kreması, reçel gibi malzemeler kullanılıyor. Bu pastanın asıl özelliği ise üstünün yeşil badem ezmesiyle kaplanması.

Güney Afrika- Melktert

Melkert’i süt tartı olarak çevirmek mümkün. Süt, un, şeker ve yumurta ile yapılan krem dolgulu bir pasta diyebiliriz bu lezzet için.

Danimarka- Kagemand (Pasta adam)

Danimarkalıların klasik doğum günü pastası bu. Yıllardır doğum günlerinde kesilip yenen bu pasta üstelik sadece çocuklar için değil yetişkinler için de… Pastanın şekli erkek ya da kadın şeklinde oluyor, şeker hamuru ile kaplanıyor. Malzemeler ise tercihe göre değişebiliyor.

Merhaba,
Acil Siparişleriniz İçin ,
Bizimle Hızlıca İletişime Geçebilirsiniz