Pastacı Malzemeleri/Aparatları Nelerdir?

2023-12-13

Pasta yapımında kullanılan pek çok farklı aparat ve malzeme var. Bu aparatların çeşitliliği sayesinde birbirinden farklı nitelikte ve kalitede çok şık pastalar tasarlanabiliyor. Her çeşit kalıptan, spatula setlerine kadar kullanabileceğiniz birçok aparat bulunuyor. Yazımızda pasta yapımında kullanılan malzemelerden; pasta şablonukrema duy takımı ve pasta sıvama standı hakkında bilgiler vereceğiz. Keyifli okumalar ?

Pasta Şablonu Nedir? Nasıl Kullanılır?

Pasta şablonu, pastaların üzerini süslemek için kullanılan bir aparattır. Pasta şablonları belirli büyüklükte ve desende olabilir. Bu tür şablonları pasta aparatları satan her dükkanda bulabilir veya internet üzerinden sipariş verebilirsiniz. Aldığınız pasta şablonunun üzerinde istediğiniz malzemeyi (pudra şekeri, tarçın, kakao…) gezdirerek, desenin pasta üzerine çıkmasını sağlayabilirsiniz.

Krema Duy Takımı Nedir? Nasıl Kullanılır?

Krema duy takımı, krema torbalarının uç kısmında yer alan aparatlara verilen isimdir. Bu aparatların farklı şekilleri ve boyutları mevcuttur, pasta üzerine sıkılan kremaya şekil verirler. Krema duy takımları veya setleri genellikle cupcake gibi küçük kekleri süslemek ve onlara şekil vermek için kullanılır. Duy takımlarının büyüklükleri, yapacağınız kremanın büyüklüğüne ve ayrıntısına bağlı olarak değişiklik gösterir. Eğer ilk defa krema süslemesi yapıyorsanız, çok fazla desen içermeyen daha sade bir duy takımı kullanmanız önerilir. Krema duyunun sıkma torbasının içerisine uç kısma gelecek şekilde düzgün şekilde yerleştirilmesi gerekir.

Pasta Sıvama Standı Nedir? Nasıl Kullanılır?

Pasta sıvama standı, pasta sıvama işleminde kullanılan bir aparattır. Pasta sıvama standlarının da birçok büyüklükte ve yükseklikte çeşitli bulunur. Pasta sıvama standı, pasta sıvama spatulalarının yardımıyla ve kremanın pastanın her tarafına eşit şekilde sürülmesi için döndürülerek kullanılır.

Merhaba,
Acil Siparişleriniz İçin ,
Bizimle Hızlıca İletişime Geçebilirsiniz