Pastacılığın Püf Noktaları Nelerdir?

2023-12-13

Pandispanya Kullanımı

Pasta yapımına pandispanya hamurunu yaparak başlanıyor. Pandispanya için pastaya hem lezzet sağlayan, hem de pastanın alt yapısını oluşturan bir malzeme olduğunu söyleyebiliriz. Pandispanyayı yaparken dikkat edilmesi gereken en önemli püf noktası, hamurun güzel bir şekilde kabarması. Ayrıca unutulmaması gereken bir diğer önemli nokta da, pandispanyanın yağsız olması gerektiği. Yapımına başlamadan önce, kullanılacak malzemelerin oda sıcaklığında bekletilmesi gerekiyor. Yumurta beyazı ile sarısının ayrı ayrı çırpılması, bunların birbirlerine karışmaması oldukça önemli. Kullanılacak diğer malzemeler karışımın içine eklendiğinde, mikser yerine spatula kullanılmalı. Pandispanya için pişme derecesini 170-180 derece aralığında belirleyebilirsiniz. Ayrıca piştikten sonra çıkarma işlemi için bir süre dinlenmesi önerilir.

Kabartma Tozu ve Karbonat Kullanımı

Kabartma tozu nişasta ve karbonat karışımlarından meydana gelir. Bunun aksine karbonat, asitli bir madde ile tepkimeye girerek karbondioksit kabarcıkları oluşturur. Bu noktada karbonatın asit dengesini korumak amacıyla kullanıldığını unutmamalısınız. Eğer yapacağınız tarif limon suyu ve yoğurt gibi malzemeleri içermiyorsa kabartma tozu kullanmayı tercih edebilirsiniz. Kabartma tozu, pastanızın kabartma işlemi için kullanılır.

Pasta Kremasının Kullanımı

Pastacı kremasını çok basit bir şekilde evde kendiniz de yapabilirsiniz. Bir tencerenin içerisine süt, şeker, un, yumurta sarısını ekleyin ve çırpmaya başlayın. Ocağı açıp, kısık ateşte karıştırmaya devam edin. Krema kaynamaya başladığında altını söndürün ve tereyağı ile vanilyayı ekleyip çırpmaya devam edin. Kremanın biraz soğumasını bekledikten sonra, mikser ile çırpın. Buzdolabında yaklaşık 1 saat boyunca bekletin ve işte kremanız hazır! Eğer bununla uğraşmak istemiyorsanız, hazır krem şanti de kullanabilirsiniz.

Pasta Süsleme İşlemi Nasıl Yapılır?

Pandispanyayı katlara bölmeniz gerekiyor. Bu adımda dikkat edilmesi gereken şey, yüzeyinin son derece pürüzsüz olması ve kuruluğun giderilmesi için bir parça ıslatılması. Süsleme işleminde kullanılan krema çok yoğun olmamalı, pandispanyanın üzerine eşit bir şekilde bir spatula yardımıyla sürülmeli. Ancak pastanızın üstünü istediğiniz malzeme ile süslemekte özgürsünüz! İsterseniz çikolata parçaları kullanın, isterseniz yenilebilir süslemelerden yararlanın, ya da meyvelerin doğallığını kullanın. Bunun tercihi tamamen size kalıyor…

Pasta Malzemelerinde Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Öncelikle işe size verilen ölçülere sadık kalarak başlamanız gerekiyor. İlk adım olarak bu ölçülerin dışına çıkmamak son derece önemli. Yani hangi malzemeden ne kadar koymanız isteniyorsa ona göre hareket etmelisiniz. Eğer bu ölçülerin dışına çıkarsanız pastanız istediğiniz kıvamda olmayabilir ve hoş sonuçlar elde etmeniz zorlaşır. Bu nedenle birinci kuralımız bu. Pasta malzemelerinin bayat olmaması da hem sağlığı, hem de pastanın kabarmasını etkileyecek bir durum. Kullanacağınız malzemelerin bayat olup olmadığını muhakkak kontrol edin. Son olarak, kullanacağınız malzemelerin birbirine karışmasını engellemek amacıyla bazı malzemeleri ayrı kaplarda ayrı ayrı çırpmalısınız.

Katı Malzemeler Nasıl Kullanılmalıdır?

Un ve kabartma tozu gibi malzemelerin birbirlerine karışmamasına, bunların olabildiğince ayrı kaplarda hazırlanmasına dikkat etmelisiniz. Hazır hale getirildikten sonra kek karışımının içine ekleyebilirsiniz.

Merhaba,
Acil Siparişleriniz İçin ,
Bizimle Hızlıca İletişime Geçebilirsiniz