En Çok Tercih Edilen Pastalar Neler?

2023-12-14

Bir dilimiyle insanı mutluluğun en üst katına çıkaran, çayın yanına en çok yakışan, ister bol çikolatalı olsun ister renk renk meyveli olsun insana nefis keyifler yaşatan pastaları hep çok sevdik.  Enfes pastalar yiyebilmek için profesyonel pastacılara, pastanelere aslında çok da ihtiyacınız yok. İsterseniz evde de mükemmel pastalar hazırlayabilir, sevdiklerinizi, misafirlerinizi mutlu edebilirsiniz. O zaman gelin sizlere en çok tercih edilen pastaların nasıl yapıldığını anlatalım!

Medovik Pasta

Rusya ve Doğu Avrupa taraflarından soğuk hava dalgası değil bir lezzet dalgası geliyor. Yani bir nevi Rus pastası, Medovik. Ayrıca ballı hamurundan dolayı ballı pasta da deniyor. İsmi ne olursa olsun sonuç belli: Kat kat lezzet ve mutluluk.

Tarif:

Tereyağı, şeker ve balı tencereye alarak düşük ısıda eritin ve ılımaya bırakın. Yumurtaları ayrı bir kapta çatal yardımıyla çırparak, ılıyan tereyağı-şeker karışımına ekleyin ve tel çırpıcı ile güzelce karıştırın. Kabartma tozunu ekleyin. Unu eleyerek her seferinde ½ bardak ekleyerek karışıma yedirin. Hafif ele yapışan bir hamur elde edinceye kadar güzelce karıştırın. Hamurunuzu 8 eşit parçaya kesin ve her parçayı bolca un serptiğiniz zeminde merdane ile açın. Açtığınız hamurları 9-10 cmlik kek kalıbının tabanını kullanarak yuvarlak şekilde kesin. Yuvarlak hamurlarınızı ve kenarlardan çıkan parçaları yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye yerleştirerek önceden ısıtılmış 180 derece fırında 5er dakika pişirin ve ılımaya bırakın. Kremayı şekerle güzelce çırpın, daha sonra labne peynirini de ekleyerek kremayı hazırlayın. Ilıyan bisküvileri, aralarına krema sürerek üst üste düzgün bir şekilde dizin. Pastanızı yan yüzeyleriyle birlikte ya da sadece üzerini kremayla kaplayın. Pişirdiğiniz kenar parçalarını toz haline getirerek pastanızı süsleyin. Buzdolabında dinlendirdikten sonra, meyvelerle süsleyerek afiyetle tüketin.

Ispanaklı Pasta

Yemyeşil bir pasta düşünün. Hatta dünyanın en güzel yeşilinden kaplanmış bir pasta. İçinde ise en güzel sebzelerden ıspanak olsun. Çok ciddiyiz. Tadı da öyle güzel ki hemen denemek isteyeceksiniz.

Tarif:

Labne peyniri, krem şanti, pudra şekeri ve sütü geniş bir kasede, pürüzsüz kıvama gelene kadar güzelce çırpıyoruz. Biz ıspanaklı pandispanyamızı hazırlarken krema daha koyu bir kıvam alması için buzdolabında bekleyecek. Ispanakları kaynar suya atıyoruz. 15-20 saniye bekledikten sonra suyunu süzdürerek bir kaseye aktarıyoruz. Üzerine soğuk, buzlu su ekleyerek soğutmakta fayda var. Böylece o yemyeşil rengi kaybetmemiş olacağız. Soğuyan ıspanakları rondoya alıyoruz. Güzelce parçalanması için bir miktar süt ekliyoruz. Ispanaklar püre haline gelene kadar rondodan geçiriyoruz. Derin bir kasede yumurta ve şekeri, şeker eriyene ve karışım krema kıvamına gelene kadar çırpıyoruz. Yumurta ve şeker karışımının içerisine sıvı yağ ve ıspanak püresini koyup karıştırıyoruz. Unu eleyerek karışımın içerisine koyduktan sonra sptaula yardımıyla karışıma yediriyoruz. Son kez mikserle güzelce çırptıktan sonra yağlanmış kelepçeli kalıbımızın içerisine ıspanaklı pandispanya harcımızı koyuyoruz. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında ilk 20 dakika fırının kapağını  hiç açmadan pişiriyoruz. Sonra kürdan yardımıyla içinin pişip pişmediğini kontrol ediyoruz. Pişmediyse 10-15 dakika kadar daha pişiriyoruz. Pandispanyamız fırından çıktıktan sonra üst kısmını traşlıyoruz. Bu kısımdan çıkan kekleri, pastanın üzerinde değerlendireceğimiz için rondodan geçiriyoruz. Ortadan ikiye böldükten sonra kremayı ortasına ekleyip güzelce yayıyoruz. İkinci katı da üzerine koyup tekrar kremayı yayıyoruz. Rondodan geçirdiğimiz kek artıklarını üzerine serpiştiriyoruz. Çilekler veya dilediğimiz taze meyvelerle süsleyip pastamızı tamamlıyoruz.

Pavlova

Avusturya’dan çıkan pavlova zarif olduğu kadar da hafif bir pasta. Görünümüyle kalpleri eriten pavlova karamel ve muzun verdiği tatla da mideleri mutlu ediyor.

Tarif:

Fırını 120 derecede ısıtın. Toz şekeri mutfak robotuna alıp kısa süre çektirin. Şeker tanelerinin olabildiğince ufalmış olması gerekiyor. Önceden oda sıcaklığında beklettiğiniz yumurta aklarını derin bir karıştırma kabına alın. Mikser yardımıyla orta devirde çırpmaya başlayın. Yumurta akları kabarıp köpük köpük olmaya başladığında toz şekeri azar azar ekleyin. Karıştırma işlemini yüksek devirde, 10-15 dakika kadar sürdürün. Katı bir kıvam alan yumurta aklarına vanilya özütü, sirke ve mısır nişastasını katıp spatula yardımıyla karıştırın. Fırın tepsisinin orta kısmına 18-20 cm. çapında kesilmiş bir yağlı kağıt serin. Çırpılmış yumurta akını yağlı kağıdın orta kısmına alıp spatula yardımıyla kabaca şekil verin. Önceden ısıtılmış 120 derece fırında 75 dakika kadar pişirin. Kreması için; önceden soğuttuğunuz şekersiz çiğ kremayı, pudra şekeri ilavesiyle sert tepecikler haline gelene kadar çırpın. Soğuması için dolapta bekletin. Karamel hazırlamak için; toz şeker, su ve taze sıkılmış limon suyunu derin bir sos kabına alın. Erimekte olan toz şekeri karıştırmadan, sadece sos kabını aralarda sallayıp şekerin karamelize olmasını sağlayın. Sütlü bonbon rengini alan şeker karışımına soğuk tereyağı katıp tahta bir kaşık yardımıyla karıştırın. Rengi koyulaşan ve kısık ateşte pişirmeye devam ettiğiniz karamel karışımına son olarak krema katıp hızlıca karıştırın. Kısık ateşte 2-3 dakika daha pişirdiğiniz karamel karışımını ocaktan alın. Sıcağı sıcağına cam ya da seramik bir kavanoza boşaltın ve kısa bir süre bekletin. İnce ince dilimlediğiniz muzları ayrı bir tavada, orta ateşte karamelize edin. Pişen bezeyi fırın içinde iyice soğuttuktan sonra kırmamaya dikkat ederek geniş bir servis tabağına alın. Üzerine soğuyan kremayı yayın. Hazırladığınız karamel ve karamelize edilmiş muz dilimleri ile buluşturun. Ceviz içi ilavesiyle bekletmeden sevdiklerinizle paylaşın.

Merhaba,
Acil Siparişleriniz İçin ,
Bizimle Hızlıca İletişime Geçebilirsiniz