Pasta Üzerine Yazı Nasıl Yazılır?

2023-12-13

Aslında bir klasik olan fakat son zamanlarda popüler hale gelen pasta üzerine yazı yazmak çok basit ve eğlenceli! Sevdiklerinize ya da kendinize yaptığınız pastaların üzerine dilediğiniz yazıyı yazmak mümkün. Bir pastanın üzerine yazı yazmak göründüğü kadar zor değil. Özel günlerinizi kutlamak için bu ipuçlarını ve püf noktalarını kaçırmayın. Dilerseniz pasta üzerine yazı nasıl yazılır gelin bir bakalım!

Pasta Üzerine Yazı Yazmak İçin Hangi Aletler Kullanılır?

Yazacağınız yazıyı hangi malzeme ile nasıl yazmak isteyeceğinize göre malzeme ve aletler değişkenlik gösterebilir. Sizlerin işinize yarayacak bütün malzemeleri bu yazımızda bulabilirsiniz. İşte pasta üzerine yazı yazmak için kullanacağınız aletler şu şekilde;

  • Uçlu pasta poşeti
  • Kürdan
  • Pasta hamuru
  • Oklava
  • Pasta tabağı

Evinizde bulunan malzemeler ile bu listeyi kendinize göre çeşitlendirebilirsiniz. Elinize hangisi daha kolay geliyorsa o malzemeyi kullanmanızı öneriyoruz.

Pasta Üzerine Yazı Nasıl Yazılır?

Sizler için pastanın üzerine herhangi bir kremayla ya da çikolata sosu ile yazı yazmayı hem de pasta hamuru ile yazı yazmayı anlatacağız. Herhangi bir krema ya da çikolata sosu ile yazı yazmak için ince uçlu bir pasta poşetinin içerisine kullanacağınız malzemeyi doldurun. Bir pasta çantanız yoksa, bunun yerine yeniden kapatılabilir bir plastik torba kullanın. Torbayı doldurun, ardından küçük bir açıklık oluşturmak için ucu makasla kesin. Bir kürdan kullanarak, her kelimenin başlangıcını ve sonunu düz bir çizgide işaretleyin. Bu yazıyı yazarken size kolaylık sağlayacaktır ve yazdığınız yazının düz bir şekilde gözükmesini sağlar. Doğrudan kekin üzerine sıkmadan önce, bir tabakta veya başka bir temiz yüzeyde birkaç harf uygulayın. Bu şekilde, sıkma torbasıyla rahat edersiniz ve yazarken ne kadar baskı kullanmanız gerektiğini de ölçebilirsiniz. Bir hata yaparsanız, mektubu taze krema ile düzeltin ve yeniden başlayın.

Pasta hamuru ile yazı yazmak için öncelikle iyi soğutulmuş bir hamur parçasını un serpilmiş bir yüzeye disk şeklinde yerleştirin. Yapışmaması için oklavaya ve parmaklarınıza un serpin. Eşit basınç uygulayarak, oklavanızı hamura bastırın, sizden uzağa ve geriye doğru yuvarlayın. Hareket halindeyken diski döndürün ve eşit bir daire oluşturmak için ara sıra ters çevirin. Hamur yapışkan hissetmeye başladığında, hafif bir un serpin. Hamurun ne çok kalın ne de çok ince olması gerekiyor. Daha sonra pasta hamurunun üzerinde bir bıçak ya da harf şeklinde kalıplar yardımıyla istediğiniz şekilleri oluşturun. Son olarak oluşturduğunuz şekilleri pastanızın üzerine yerleştirin.

Merhaba,
Acil Siparişleriniz İçin ,
Bizimle Hızlıca İletişime Geçebilirsiniz