Pasta Hamuruna Dair Bilinmesi Gereken Her Şey!

2023-12-13

Pasta hamuru veya yaygın kullanımıyla şeker hamuru; pastalarda süsleme için bir taban oluşturur ve dolgu malzemesi olarak kullanılır. Şeker hamuru düğün pastaları ve özel davetler için tercih edilebildiği gibi, evde denediğiniz tariflerde de rahatlıkla kullanabileceğiniz bir malzeme. Ayrıca farklı renklerdeki şeker hamurlarıyla hayalinizdeki pastaları yaratıp, sevdiklerinize küçük sürprizler yapabilirsiniz!

Pasta Hamuru Malzemeleri Nelerdir?

  • Bir çay bardağı su
  • Bir çay bardağı toz şeker
  • 5 damla kadar limon suyu
  • Pudra şekeri

Pasta Hamuru Nasıl Yapılır?

Öncelikle bir tavanın içerisine verdiğimiz ölçüdeki suyu boşaltın, ardından şekeri ekleyin. Limon suyunu karışıma damlatın. Karşım iyice kaynaya kadar kaynatın ve kaynadıktan sonra 15 dakika kadar daha kaynatın. Böylelikle hazırladığınız karışım daha koyu bir kıvam alacak. Ocağın altını söndürüp, soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra bir kaseye alarak, pudra şekerini eleyerek içine ekleyin. Şeker hamuru istenilen kıvama gelinceye kadar pudra şekerini eklemeye devam edin. Hamura şekil verip, streç filme sarın ve buzdolabında bir gün bekletin. Eğer yaratıcılığınızı konuşturmak ve daha özel pastalar yapmak istiyorsanız rengarenk gıda boyalarıyla pasta hamurunuzu özelleştirebilirsiniz. Pasta hamurunuz artık hazır!

Pasta Hamuru Nasıl Kaplanır?

Hazırladığınız pasta hamurunu dolaptan çıkartın. Eğer hamurunuz sert ise, yumuşak bir kıvama gelinceye dek hamuru yoğurun. Tezgahın üzerine biraz pudra şekeri serpin ve oklava yardımıyla hamuru pastanın üzerini kaplayacak büyüklüğe getirin. Açtığınız hamuru dikkatli bir şekilde pastanın üzerine yayın ve bir spatula kullanarak kenardaki pürüzlü kısımları düzeltin. Pasta hamurunun güzel bir görüntü oluşturabilmesi için pastanın etrafından taşmaması gerekiyor. Bu yüzden elinizden geldiğince dikkatli olmalısınız. Hamur pürüzsüz bir kıvama ulaştıktan sonra kenarlarını dilediğiniz şekilde ve dilediğiniz malzemelerle süsleyebilirsiniz. İşte şimdi yaratıcılığınızı konuşturma zamanı! ?

Merhaba,
Acil Siparişleriniz İçin ,
Bizimle Hızlıca İletişime Geçebilirsiniz