Dünyaca Ünlü Pasta Şefleri

2023-12-13

Kek, çikolata, meyve ve kremanın mükemmel uyumundan oluşan lezzetli pastalar… Kolay kolay hayır diyemeyeceğiniz güzellikteki pastalar, bazı şeflerin dokunuşları ile adeta sanat eserine dönüşebiliyor. Elbette bu pastaları yapmak hiç kolay değil. Çok uzun saatler süren titiz bir çalışmanın sonucu olarak hazır hale geliyorlar. Peki bu birbirinden lezzetli pastalar hangi şeflerin ellerinden çıkıyor? Gelin hep beraber bu sorunun yanıtına bakalım. Bu yazımızda Dünyaca ünlü pasta şeflerini sizler için anlattık!

Christeine Mcconnell

Christine McConnell çok yetenekli bir Amerikalı. Başlangıçta çok özel mutfak tasarımları yaratarak ve ipuçlarını geniş bir sosyal medya hayran kitlesiyle paylaşarak popüler hale gelen fotoğrafçı, tasarımcı, stilist, model, oyuncu ve fırıncı. Aynı zamanda bir YouTube içerik yaratıcısı, aynı zamanda dekoratör ve yazar, aynı zamanda insanların sevdiği, takdir edeceği ve çoğaltmak istediği gotik ve korkutucu temalarla çok özel tasarımlar ve süslemeler oluşturduğu için bilinir.

Dinara Kasko

Dinara Kasko eski bir mimar ve yeni bir pasta tasarımcısı. Kasko mimarlığı sevdiğini; fakat pasta tasarlamanın daha “kendisi gibi” hissettirdiğini söylüyor. Tüm gençliğini mimarlık okulunda mesleki eğitim alarak geçiren Dinara Kasko, çalışma hayatına atılıp bina tasarlamaya başlayınca bir şekilde mimarlıktan uzaklaşmış. Doğaçlamaya başlayan 27 yaşındaki Ukraynalı genç kadın şimdilerde mimarlık okulunda edindiği becerileri pasta ve şekerleme tasarımı yapmakta kullanıyor.

Iginio Massari

İtalyan şef Iginio Massari, 16 yaşında pastacılık kariyerine bir dondurmacı dükkanında gelato yaparak başlıyor ve zamanla sadece İtalya’da değil dünya çapında tanınan bir pasta şefi olarak bilinir hale geliyor. Nitelikli pastacılıkta dünyanın tanıdığı bir isim olan Iginio Massari’nin hikayesi, İtalya’da Milano’ya 80 kilometre mesafede bulunan Brescia bölgesinde başlıyor. İlk olarak 16 yaşında pastacılık kariyerine atılan Massari, bir dondurmacı dükkanında gelato yaparak kendini geliştirmeye başlıyor. Iginio’nun pastacılığa olan ilgisi, yerini zamanla tutkuya ve beraberinde de dünya çapında bir başarıya bırakıyor. Usta şef, “Bugün bir çikolata laboratuvarı, bir dondurma laboratuvarı ve unlu mamul laboratuvarı dahil olmak üzere, 3 bin 600 metrekarelik bir hacme sahip olan farklı laboratuvarlarımız bulunuyor” diyor.

Jesus Escalera

Meksika’da bulunan La Postrería isimli tatlı restoranı ile tüm dünyanın dikkatini üzerine çeken İspanyol şef Jesus Escalera hazırladığı lezzetlerde olağandışı tatları bir arada kullanmasıyla biliniyor. Escalera son olarak, Latin Amerika’nın En İyi Pasta Şefi unvanını kazandı. Sevilla doğumlu şef, The Fat Duck, El Celler de Can Roca, Heston Blumenthal’da ilerlettiği ancak genç yaşında önceleri hiç sıcak bakmadığı pastacılığa, Ferran Adria’nın 3 Michelin’li efsanevi elBulli çatısı altında çalıştıktan sonra sempati duymaya başlamış. 2011 yılında Meksika’dan aldığı bir teklifi kabul ederek ülkeye gelen Escalera, kısa süre içerisinde yeni tanıştığı ve yakında ortağı olacak Meksikalı şef Fernanda Covarrubias ile yeni tatlı restoranını planlamaya başlar.

Cedric Grolet

Gastronomi dünyasına sayısız değerli isim kazandıran Fransız mutfağı, pastacılık alanında da farkını ortaya koyuyor. Gelenekselden kopmadan yeniliğe açık tarzıyla sektöre öncülük eden isimlere de ev sahipliği yapıyor. Fransız pastry chef’i Cédric Grolet ise bu isimlerin başında geliyor. The World’s 50 Best Restaurant 2018’de yakaladığı başarı ile son günlerde adından sıkça söz ettiriyor.

Merhaba,
Acil Siparişleriniz İçin ,
Bizimle Hızlıca İletişime Geçebilirsiniz