Dünyanın En Pahalı Pastaları

2023-12-13

Pasta yapmak aynı bir resim yapmaya benziyor. Hayal gücünüz göre içine istediğinizi koyarak çeşit çeşit pastalar yapmak mümkün. Peki bir pasta en fazla ne kadar olabilir? Bu yazımızda sizler için Dünyanın en pahalı pastalarını bir araya getirdik. Pastaları ve fiyatlarını gördüğünüzde çok şaşıracağınıza eminiz!

Kim Kardashian ve Kris Humphries’in Düğün Pastası

72 gün evli kalan çiftin yaklaşık 272 kilogramlık bu dev düğün pastası, Patrick Hanson tarafından yapıldı. Rivayete göre Kim Kardashian, düğün pastasının Prenses Kate Middleton ve Prens William’ın düğün pastalarına benzemesini istediği için böyle bir tercih yapmış. Fiyatı ise 20.000 dolar!

Sex and the City 2’nin Swarovski Taşlı Düğün Pastası

Dünyaca ünlü Sex and the City’nin ikinci filminde geçen ve Carrie ile Mr. Big’in düğünü için hazırlanan bu düğün pastası dünyanın en pahalı pastaları arasında yerini çoktan aldı.

Avizeye benzeyen ve üzerinde yüzlerce Swarovski taş bulunan 5 katlı pastanın büyük bir kısmı yenilebilir olsa da adeta bir sanat eseri, adeta bir heykel gibi pahalı olmasıyla yiyebilen oldu mu, bilemiyoruz. Fiyatı ise 32.000 dolar!

Prenses Kate’nin Kraliyet Pastası

İşte Kim Kardashian’ın kendi düğün pastası olmasını istediği pasta bu. Bu kadar pahalı olmasının temel sebebi de tabii ki kraliyet ailesinden birinin düğünü için kullanılıyor olması.

Fiona Cairns ve onun 50 kişilik pastacı ve tasarımcı ekibinin elleriyle hazırladığı pastanın tamamı yenilebilir malzemeden oluşuyordu. Farklı ülke ve inançları temsil etmesi için üzerinde 900 farklı çiçek parçası bulunuyordu. Fiyatı ise 78.000 dolar!

Liza Minnelli ve David Gest’in Kule Düğün Pastası

Oyuncu ve şarkıcı Liza Minnelli ve yapımcı David Gest’in düğünleri için seçtikleri bu pasta, sadece renkleriyle değil 3,5 metrelik boyuyla da dikkat çekiyordu. Fiyatı ise 40.000 dolar!

Merhaba,
Acil Siparişleriniz İçin ,
Bizimle Hızlıca İletişime Geçebilirsiniz