Evde Yapılabilen Birbirinden Havalı Pasta Tarifleri

2023-12-13

Çayın yanına en çok yakışan, ister çikolatalı ister meyveli olsun her zaman lezzetli olan pastaları hep çok sevdik. Enfes pastalar yiyebilmek için pastanelere gitmenize gerek yok. Sizler için evde yapılabilen birbirinden havalı pasta tariflerini bir araya getirdik!

Reçelli Pasta

Reçeli yalnızca sabah kahvaltılarında değerlendirmek olmaz, pastayı hep çikolatayla, kremayla, haydi bilemeniz taze meyvelerle hazırlamak hiç olmaz. Arada farklılık yapmalı, reçel kavanozlarını çıkarıp işe koyulmalı.

Tarif:

Fırını 165 dereceye ayarlayın. Tereyağını eritin ve iyice ılınması için oda sıcaklığında 10 dakika bekletin. Şeker ve yumurtayı kurdele kıvamına gelinceye dek çırpın. Unu, kabartma tozunu, vanilini ve kakaoyu bir kabın içine eleyerek alın. 3 seferde spatula yardımıyla yumurtalı karışıma yedirin. En son erimiş tereyağını da iyice yedirerek karıştırın ve işte tamam. 16 cm’lik kelepçeli kek kalıbınızı yağlayın ve hafifçe unlayın. Kek harcınızı dökün ve 30-35 dakika pişirin. Kremayı ocakta bir taşım kaynatın ve ocaktan alın. Çikolatayı kremanın içinde eritin ve hazır hale getirin. Pişen kekinizi iyice soğuması için kalıpta bekletin. İyice soğuynca ekmek bıçağı yardımıyla kekinizi ortadan ikiye düzgünce kesin. Dilediğiniz reçeli sürün ve kekin üst katını kapatın. Hazırladığınız çikolatalı ganajı kekin üzerinden dökün ve yaban mersinleriyle süsleyerek pastanızı hazır hale getirin. İşte bu kadar, afiyetler olsun!

Dondurmalı Pasta

Canınız pasta istediğinde ama mutfakta saatlerce uğraşmak istemediğinizde aklınıza o gelsin. Hazır rulo pastalardan aldığımız destekle ortaya 10 dakikada bambaşka bir pasta çıkarıyor…

Tarif:

Rulo pastaları paketten çıkartın ve yaklaşık 1,5 cm kalınlığında dilimleyin. Hazırladığınız bu dilimleri içini komple streç filmle kapladığınız yuvarlak ve derin bir kasenin içersinie yerleştirmeye başlayın. Tüm kanerları ve tabanı bu şekilde dilimlerle kaplayın. Bir bardağın içinde sıcak su, toz hazır kahve ve toz şekerle bir kahve hazırlayın. Bu kahveyi biraz ılınınca tabana ve kenarlara döşediğiniz kek dilimlerin üstüne gezdirerek güzelce ıslatın. Üstünü streç filmle kapatın ve buzlukta yarım saat bekletin. O beklerken dondurmayı buzluktan çıkartın ve biraz çözülmesini sağlayın. Yarım saatin sonunda kabınızı buzluktan çıkartın ve streç filmi açın. Eğer renk renk katmanlar yapmak istiyorsanız, dondurmayı renklerine göre sırayla kabın içine yerleştirin. En üstünü kalan rulo pasta dilimleriyle kapatın ve hazırladığınız kahveyle biraz daha ıslatın. Üstünü tekrar streç filme kapatıp buzluğa atın. Bu şekilde en az 1 saat beklettikten sonra, buzluktan çıkartın, kabı ters çevirin ve bir servis tabağına alın. Üzerindeki streç filmi çıkartın ve dilimleyerek servis edin.

Ağlayan Pasta

Kakaolu ıslak keke ne kadar bayılıyorsanız şimdi onu ikiyle çarpın. Çünkü ağlayan pastayı tattığınız anda hissedeceğiniz şey tam olarak bu olacak.

Tarif:

Pastanın kekini hazırlamak için; karıştırma kabına alıp toz şeker ve yumurtayı aktarın. Hafif beyaz bir renk alana kadar mikser yardımıyla karıştırın. Süt ve ayçiçek yağı ekledikten sonra tüm sıvı malzemeleri kısa bir süre daha çırpın. Un, kabartma tozu ve kakaoyu eleyin. Harca ekleyin. Kattığınız kek harcını mikser yardımıyla homojen bir hal alana kadar karıştırmayı sürdürün. Portakal suyunu da ilave edip çırpın. Isıya dayanıklı dikdörtgen bir fırın kabını tereyağıyla yağladıktan sonra kek harcını kaba aktarın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 25 dakika kadar pişirin. Pastanın kreması için; toz krem şantiyi, soğuk sütle çırptıktan sonra kıvam alması için buzdolabında bekletin. Çikolata sosu hazırlamak için; bitter çikolatayı küçük küpler halinde kesin. Kaynatın. Soğuması için oda sıcaklığında dinlendirin. Fırından çıkan kekin üzerine sütü azar azar gezdirin ve kekin içine çekmesi için kısa bir süre bekleyin. Hazırladığınız krem şantiyi spatula yardımıyla kekin üzerine sürün. Akışkan durumda olan oda sıcaklığındaki çikolata sosu pastanın üzerine gezdirdikten sonra dilimleyerek servis edin. Üzerinden çikolata akan pastayı, arzu ettiğiniz gibi süsledikten sonra sevdiklerinizle paylaşın.

 

Merhaba,
Acil Siparişleriniz İçin ,
Bizimle Hızlıca İletişime Geçebilirsiniz