Türkiye’nin En İyi Pasta Şefleri

2023-11-22

Pasta yediden yetmişe herkesin gönlüne taht kurmuş tatlılardan biridir. Özel günlerinizde kat kat ve farklı çeşitlerde hazırlanmış pastalar davetlilerin dört gözle beklediği ikramlar arasında yer alır. Peki Türkiye’nin en iyi pasta şeflerinin elinden çıkmış bir pastaya kim hayır diyebilir? Bizce kimse diyemez!

Bu yazımızda Türkiye’nin en iyi ve ünlü pasta şeflerini sizler için sıraladık. Birbirinden lezzetli ve görkemli pastalara imza atan bu şefleri gelin birlikte inceleyelim.

Türk Kadın Pasta Şefleri

Ayşem Öztaş

Ayşem Öztaş pasta denince ilk akla gelen isimlerden. Hacettepe Üniversitesi İşletme Bölümü mezunu olarak iş hayatına atılsa da sonra yüreğinin götürdüğü yere gidip kendini mutfakta bulmuş. Pastacılık işine merak salan ve bu konuda çalışmalara başlayan Ayşem Öztaş internet ve kitaplardan edindiği bilgileri sürekli mutfakta deneyip yanılarak kendimi geliştirmiş ve kısa sürede işinin uzmanı olmuş. Yani eğitim olmadan da çok isteyerek, çok çalışarak başarılı bir şef olmanın en güzel örneklerinden biri Ayşem Öztaş.

Zeynep Moroğlu ve Esra Muslu

İstanbul’un yeme-içme konusunda en popüler mekanlarından birinde değil tam beşinde iki kadının emeği var. Esra Muslu Londra’da tiyatro makyajı okuyor ve ardından Avustralya’da, Melbourne’de aşçılık eğitimi alıyor. Zeynep Moroğlu ise Koç Üniversitesi’nde ekonomi okuyor, sonrasında yüksek lisans için Amerika’ya gidiyor. Finans dünyasında var olmaktan vazgeçen Moroğlu sonrasında San Francisco’da ekmekçilik ve pastacılık eğitimi alıyor. Türkiye’ye döndüklerinde tanışan ikilinin başarı hikayesi de böyle başlıyor.

Tuba Geçkil

Ev hanımıyken dünyaca ünlü bir pasta sanatı ustası olan, ülkemizi gururlandıran Tuba Geçkil’i tanımayan kalmamıştır. Oğluna 1. yaş gününde şeker hamurundan pasta yapmaya çalışırken bu işin tam ona göre olduğunu anlayan Tuba Geçkil, pasta sanatı ustası olmaya karar vermiş ve bu alanda eğitimler almaya başlamış. Daha önce de resim gibi sanatlarla uğraşan Geçkil o günden sonra, sanatla pastanın buluştuğu birçok çalışmaya imza atmış. Yurt dışında ve ülkemizde birçok yarışmadan altın ve gümüş madalyalar kazanmış ve ülkemizi gururlandırmış.

Türk Erkek Pasta Şefleri

Mehmet Gürs

The World’s 50 Best Restaurants listesinde bir Türk restoranı olduğunu biliyorsunuz değil mi? Pera’daki Mikla’yı sadece İstanbul’un değil dünyanın en iyileri arasına taşıyan yalnızca muhteşem manzarası değil. Şef Mehmet Gürs’ün Yeni Anadolu Mutfağı olarak tanımladığı menüsü. Oraya gitmişken birbirinden lezzetli tatlı ve pastaların tadına bakmayı unutmayın!

Ali Güngörmüş

Ali Güngörmüş’ün öyküsü Tunceli’nin Pageou köyünden Almanya’nın Hamburg ve Münih kentlerindeki Michelin yıldızlı restoranlara uzanıyor. 10 yaşında ailesiyle beraber babasının işçi olarak çalıştığı Almanya’ya göçen Ali Güngörmüş, genç yaşta yöneldiği mutfak eğitimini birincilikle tamamlamış. Almanya’daki Glockenbach, Schweizer Stuben, Tantris ve Lenbach gibi Michelin yıldızlı restoranlarda çalışmış. Türk kültürü ve mutfağının sokak lezzetlerini tabiri caizse çılgın fikirlerle lüks mutfaklara uyarlamış. Onun bu eşsiz ve marjinal mutfağından çıkan birbirinden lezzetli ve taze tatlıları yemeyen kalmasın!

Can Oba

Vedat Milor’un “Batı standartlarını tutturan ve kozmopolit İstanbul’umuza çok yakışan bir lokanta.” olarak söz ettiği ve şefi Can Oba’yla aynı adı taşıyan restoran, lüks bir otelin içinde ya da gökdelenlerin arasında değil, Sirkeci’nin karmaşasının ortasında sıradan bir dükkanda konumlanıyor. Lüks mekanlarda sıkıldıysanız ve salaş fakat kaliteli bir yerde pastanızın tadını çıkartmak istiyorsanız tam size göre bir yer!

Merhaba,
Acil Siparişleriniz İçin ,
Bizimle Hızlıca İletişime Geçebilirsiniz